Het zal nog even duren voor we weer op restaurant kunnen gaan. We kunnen natuurlijk wel blijven bestellen, maar dat begint na een tijdje ook duur te worden. Zeker als je een fan bent van sushi! Deze lekkernij is niet enkel gezond en heerlijk, het is ook kostelijk.
Gelukkig kan je makkelijk zelf sushi maken. Zo bespaar je niet enkel geld, je zorgt ook voor leuke ontspanning in de keuken. Sushi maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk, zeker niet met onze tips!
Voorbereiding
De eerste tip is een goed recept vinden! Je sushirol hoeft niet altijd te bestaan uit rijst, zalm en komkommer. Je kan je creativiteit ook volledig los laten gaan, denk bijvoorbeeld aan nori (visseneitjes), rode peper, zoete aardappel of hummus. Het belangrijkste is om altijd verse ingrediënten te kopen, behalve zeewier en rijst dan.
Koken
De volgende stap is je eten klaarmaken. Dat klinkt misschien simpel, maar door enkele tips maak je van gewone sushi overheerlijke sushi. Het belangrijkste ingrediënt? De rijst natuurlijk. Na het koken van de rijst doe je een beetje rijstazijn in de pot en laat je de rijst met het deksel erop 10 minuten staan. Zo wordt de rijst plakkerig en zoeter, ideaal om je rollen van te maken dus. Ook het snijden van de groenten moet voorzichtig gebeuren. Niet te dik, want zo geraak je plaats voor rijst kwijt, niet te dun, want zo krijg je niet genoeg smaak.
Rollen
Misschien wel het moeilijkste deel van je kooksessie, maar dat hoeft het niet per se te zijn. Schaf een sushimaker aan, zo heb je in minder dan drie seconden perfecte sushi rollen. Hierbij ook een kleine tip, steek enkel je rijst en vulling in de maker, hierdoor rol je veel beter. Je hoeft ook niet per se in zeewier of nori te rollen, denk bijvoorbeeld aan schijfjes avocado, schijfjes salade of dun deegvel.
Serveren
Sushi is niet enkel een super lekkere maaltijd, het is ook prachtig om te presenteren. Daarom is het leuk om je rollen op een originele manier ten toon te stellen. Dat begint eerst en vooral met aanschaffen van een mooie serveerset. Japans bestek is heel erg strak en legt de nadruk op het kleurrijk voedsel, zo gaan je kookkunsten zeker niet verloren. Natuurlijk mogen ook stokjes en schaaltjes voor wasabi en sojasaus niet ontbreken.
Genieten
Het belangrijkste onderdeel kan natuurlijk niet ontbreken! Na al die moeite in de keuken zit er niks anders op dan te genieten van je lekkere sushi. Laat de verse zalm, tonijn en groentjes je smaken en neem vooral veel prachtige kleurrijke foto’s voor op je sociale media!