Recepten die jij ook makkelijk thuis kan maken! - Goedkoop.be

Recepten die jij ook makkelijk thuis kan maken!

Richard
Door Richard
0 reacties

Ben jij ook zo dol op al die kookprogramma’s op televisie? Elke dag weer zit je te kijken naar al dat lekkers dat voorbij komt en smacht je naar die heerlijke gerechten. Je kunt de smaak al bijna proeven, althans dat denk je. Wellicht is het wel nog lekkerder, dan dat jij jezelf had voor kunnen stellen. Daarom wordt het ook hoog tijd om deze heerlijke recepten na te maken. Wij zetten een aantal recepten op een rijtje die je ook makkelijk thuis kunt maken.

De Franse uiensoep

Ben jij van de blikken of zakken soep van de Unox? Dan stopt die traditie nu meteen. Wij leren jou om lekkere verse soep te maken. We beloven je dat deze lekkerder smaakt dan welke zak of blik dan ook. Want wie is er niet dol op een heerlijke Franse uiensoep als het buiten pijpenstelen regent? Het is een heerlijk vullend soepje, wat ook een voorgerecht kan zijn met kerst.

Je hebt het volgende nodig: 600-700 gram uien, 30 gram roomboter, 4 takjes verse tijm, 2,5 dl witte wijn, 1 stokbrood, 200 gram gruyère, 1,5 liter runderbouillon en zout en peper. Je begint met het snijden van de uien in ringen. Daarna verhit je de boter in een pan en bak je de uien met de tijm, het zout en de peper. Je bakt dit op laag vuur lichtbruin in 10 minuten.

Daarna voeg je de wijn toe en kun je de oven gaan verwarmen. Snijd het stokbrood alvast in plakken om deze in de oven lichtbruin te bakken. Vervolgens kun je de bouillon ook toevoegen aan de soep en deze een kwartier laten koken. Breng het nog eens op smaak met zout en peper.

Ondertussen rasp je de gruyère en strooi je de kaas over het brood. Dit laat je in de oven gratineren. Leg het brood vervolgens in de kom en dan is het klaar om te serveren.

Een heerlijke zuurkoolschotel

Wie is er niet groot geworden met stamppot? Wij zijn in ieder geval dol op zuurkoolstamp. Alleen deze keer hebben we een goedkoop alternatief gevonden dat jouw smaakpapillen tot leven wekt. We hebben het namelijk over de zuurkoolschotel met appel en spekjes. Een combinatie van zout, zout en zuur, wat een explosie is in je mond.

Je hebt hiervoor nodig: 500 gram (wijn)zuurkool, 2 eetlepels mosterd, 125 milliliter zure room, 400 gram gerookte spekblokjes, 3 appels, 50 gram blanke rozijnen, 600 gram diepvries rösti en kaneelpoeder.
Allereerst verwarm je de oven op 200 graden. Daarna begin je met de zuurkool te mengen met de mosterd en de zure room. Je bakt de spekblokjes 3-4 minuten in een hete en droge koekenpan. De spekjes kun je in een bak bewaren en het bakvet bewaar je in de pan.

Uit 1 appel haal je alleen het klokhuis. De andere 2 appels schil je en snijd je in blokjes. De appelblokjes, rozijnen en gebakken spekjes meng je vervolgens door de zuurkool. Dit mengsel schep je in een ingevette ovenschaal. Daaroverheen verdeel je de rösti. De appel die je over hebt snijd je in dunne plakken en leg je over de schotel. Over de appel strooi je nog wat kaneel en het spekvet dat je over hebt.

Vervolgens gaat deze zuurkoolschotel de oven in voor 30 - 45 minuten. De appel zou goudbruin moeten bakken. Zie je dat het te snel gaat? Dek de schotel dan af met aluminiumfolie. Na lang wachten is het dan tijd om aan tafel te gaan en te genieten van al deze verschillende smaken!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.