Alle tips en tricks om de perfecte chocoladefondue op tafel te zetten - Goedkoop.be

Chocoladefondue maken: goedkoop en simpel

Leila
Door Leila
0 reacties

Chocoladefondue is een erg geliefd dessert. Perfect voor als je nog op zoek bent naar een lekker dessert voor jouw valentijnsdiner. Wees maar zeker dat alle chocolade liefhebbers hier onmiddellijk blij van worden. Hieronder staan een aantal tips en tricks om de beste chocoladefondue op tafel neer te zetten.

Wit, melk of puur?

Er bestaan verschillende soorten chocolade. Welke jij kiest voor de fondue is afhankelijk van jouw voorkeur. Eet je liever pure chocolade? Kies dan hiervoor. Je kan ook een combinatie gebruiken, voeg bijvoorbeeld wat witte chocolade toe om het een beetje zoeter te maken. Hoe minder suiker, hoe bitterder en hoe donkerder de chocolade is, onthoud dit bij het kiezen van de juiste chocolade.

Hoe maak ik het?

Je kan chocoladefondue op verschillende manieren maken. Het gemakkelijkste is om er eentje te kopen, maar je kan het ook eenvoudig en goedkoop zelf bereiden. Je kan de fondue au bain marie maken. Kies je hiervoor? Vul dan een pan met water en zet er een vuurvaste schaal in, doe daar vervolgens 400 gr melkchocolade in. Zet de pan op het vuur en laat de chocolade volledig smelten. Voor een dikkere consistentie voeg je wat room toe. Voeg iedere keer 2 à 3 lepels toe, tot je tevreden bent over de dikte. Je wil dat de chocolade niet te dun is zodat het goed aan het fruit blijft hangen.

Daarnaast kan je ook chocolade smelten in een microgolfoven. Smelt de chocolade op een laag vermogen en voeg hierna de room toe. Beide manieren zijn succesvol, aan jou de keuze. Ben je op zoek naar wat meer smaak? Voeg dan een beetje vanille toe, dit zal de smaken versterken. Daarnaast kan je ook een scheutje amaretto, rum of sinaasappellikeur toevoegen. Tot slot haal je de schaal van het vuur of uit de microgolfoven en zet je het boven een theelichtje. Hierdoor zal de chocolade niet hard worden en kan je volop genieten. 

Dippen, dippen en nog meer dippenchocoladefondue

Er zijn enorm veel lekkere dingen die je kan dippen in chocolade. Laten we eerlijk zijn: alles is lekker met chocolade. Fruit is een van de favorieten, kies voor aardbeien, frambozen of ander rood fruit. Ook druiven, banaan, mandarijn, kiwi en appel zijn goed te combineren met chocolade. Er is nog veel meer mogelijk dan alleen fruit. Denk maar aan lange vingers, cake, wafels, koekjes en krakelingen. Daarnaast kan je ook poffertjes en soezen op tafel zetten. Deze worden vaak vergeten, maar zijn o zo lekker met chocolade. Tot slot kan je marshmallows, karamel of fudge en hazelnoten gebruiken.

Om jouw chocoladefondue naar een hoger niveau te tillen, kan je nog een aantal andere dips op tafel zetten. Snij noten in kleine stukjes of rooster kokosschilfers. Hierin dip je de met chocolade bedekte lekkernijen om het extra lekker te maken. Tot slot kan je ook nog hagelslag of sprinkles in een kommetje doen.

Met deze tips en tricks zal je een fantastisch dessert op tafel toveren waar iedereen van kan genieten. Door de verschillende dips, koekjes en fruit is er voor ieder wat wils!

Over de auteur

Leila

Als echte avonturier en levensgenieter vind ik het belangrijk om geld te besparen. Zo kan ik steeds nieuwe uitdagingen aangaan. Je kan wel zeggen dat ik altijd op zoek ben naar de beste deals. Natuurlijk deel ik deze graag met anderen zodat iedereen optimaal kan genieten van het leven.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.