Niets lekkerder op een warme zomerdag dan een fris ijsje. En niks leuker dan deze ijsjes ook helemaal zelf te maken! Zo worden je ijsjes niet alleen heel lekker maar ook nog eens gezond. Je kunt namelijk zelf kiezen wat je erin doet en hoe (on)gezond je jouw ijsje maakt. Verschillende fruitsoorten, frisse yoghurt of limonade, je kunt eindeloos variëren. Het enige wat je nodig hebt is een paar ijsvormpjes, lekkere ingrediënten en eventjes geduld. De ijsjes moeten namelijk enkele uren in de vriezer voordat ze klaar zijn om te eten.
Om je alvast op ideeën te brengen, vind je hier vijf heerlijke recepten waarmee jij zelf ijsjes kunt maken. Laat de zomer maar komen!
1. Waterijsjes
Fris, fruitig, luchtig en natuurlijk lekker, dat zijn deze waterijsjes! Zo geniet je wel van de frisse smaak, zonder direct veel calorieën binnen te krijgen. Ook dit ijsje is weer gemakkelijk te maken en bestaat maar uit enkele ingrediënten. Het hoofdingrediënt is aardbei. Was de aardbeien en snijd deze in plakjes. Doe ze vervolgens in het ijsvormpje. Daarna ga je de het vormpje aanvullen met (peren) diksap. Schenk de diksap in een glas en voeg er water aan toe tot je de juiste verhouding hebt. Je kunt zelf kiezen hoe zoet je de ijsjes maakt. Hoe meer diksap je toevoegt, hoe zoeter het eindresultaat. Voeg vervolgens een paar takjes munt en een paar scheutjes citroensap aan de diksap toe, en vul de ijsvormpjes met de vloeistof. Ook deze ijsjes moeten weer een nachtje bevriezen tot ze klaar zijn om gegeten te worden.
1. Yoghurt fruitijsjes
Voor deze verfrissende yoghurt ijsjes heb je weinig nodig. Alleen yoghurt, fruit en eventueel wat honing. Je kunt zelf kiezen wat voor soort fruit je wilt gebruiken. Tip: aardbeien zijn erg lekker in combinatie met yoghurt, en geven de ijsjes een mooie roze kleur. Maar ook andere zoete fruitsoorten zoals mango, frambozen, perzik of bosbessen zijn geschikt. Allereerst blend je de yoghurt (300 gram) samen met het fruit (ook 300 gram) in een blender, totdat het een gladde massa is. Wil je de ijsjes een lekkere zoete smaak geven, voeg dan een eetlepel honing toe. Vul ijsvormpjes tot aan het vulstreepje, doe de stokjes erin en laat de ijsjes zo’n acht uur lang in de vriezer. De volgende dag geniet jij van heerlijke, frisse en gezonde yoghurt ijsjes.
Heb je nog geen ijsvormen in huis? Dan wordt dat de hoogste tijd, zo met vele zonovergoten dagen op komst. Bij ColliShop heb je de keuze in diverse varianten. Je shopt er zelfs ijsmallen in de vorm van een eskimo, pinguïn en zeehond. Welke vorm ijsje maak jij straks? Maak je keuze en bestel meteen hier bij ColliShop!
3. Kokosijsje
Deze kokos ijsjes hebben een heerlijke volle smaak, terwijl ze tegelijkertijd lekker licht zijn. Kokos ijsjes maak je door een blikje (240 ml) kokosmelk in een kom te mengen met drie eetlepels honing en een halve theelepel vanille extract. Vervolgens voeg je drie rijpe vijgen toe aan de kom. Probeer de vijgen zo klein mogelijk te verkruimelen, zodat ze goed verdeeld komen te zitten door de ijsjes. Op die manier behoud je een goede balans tussen de kokos- en vijgensmaak. Verdeel de mix vervolgens over ijsvormpjes en laat weer enkele uren invriezen.
Je eigen roomijs maken in een mum van tijd? En daar ook nog eens mooie creaties van maken? Met de Mini Rolling IJs Grill van MegaGadgets is het mogelijk! Super leuk om cadeau te doen aan een echte ijsjesfan! Maar ook zeker leuk om jezelf eens op te trakteren.
4. Chocolade ijsjes
Deze chocolade ijsjes zijn perfect voor zoetekauwen. Dankzij de honing, bananen en natuurlijk chocolade krijgen de ijsjes een volle, zoete smaak terwijl ze toch heel verantwoord zijn. Je maakt de ijsjes door 2 rijpe bananen in een blender te mixen met 600 ml amandelmelk, twee theelepels honing en een theelepel muntextract. Dit laatste ingrediënt zorgt voor een fris accent en voorkomt dat het ijs te zwaar wordt. Vervolgens voeg je kleine stukjes chocolade toe (puur of melk, wat jij het lekkerste vindt) en vul je de vormpjes. Even invriezen en klaar is Kees!
5. Koffie-ijsjes
Een origineel alternatief voor de ijskoffie: koffie-ijsjes! Zo krijg je toch je dagelijkse cafeïne oppepper, zonder dat je een hete drank hoeft te drinken. Ideaal voor op warme dagen. Het enige dat je nodig hebt is koffie, melk en eventueel wat suiker of room voor een zoete, volle smaak. Zet de koffie iets sterker dan je gewend bent. Het ijs neemt namelijk iets van de koffiesmaak weg. Laat de koffie even afkoelen voor je het in de vormpjes doet. Na enkele uren kun jij heerlijk genieten van je dagelijkse koffie, maar dan zomerproof.
Fris genieten
Welk ijsje ga jij maken deze zomer? Of je nu een lekker vol ijsje wilt zoals het chocolade- of kokosijs recept, of liever wilt genieten van een lichte en frisse smaak, een ijsje met warm weer is altijd goed. Heb je de smaak eenmaal te pakken? Dan kun je naar hartenlust variëren met verschillende fruitsoorten, dranken en andere verrassende ingrediënten om jouw ijsjes nog lekkerder te maken.