Foodbag is een concept waarbij je een maaltijdbox, inclusief recepten, voor vier dagen avondeten thuisgestuurd krijgt. Handig voor wie weinig tijd heeft om naar de supermarkt te gaan of afwisselende en verrassende gerechten wil proberen.
Het klinkt ideaal. Om erachter te komen of het werkelijk zo handig en lekker is als Foodbag belooft, heb ik het getest. Mijn Foodbag-avontuur lees je hier, inclusief foto’s!
Eerst even voorstellen
Ik ben Yvonne Bierings, 23 jaar en jullie kennen me misschien al als schrijver van Goedkoop.be. Schrijven is mijn passie en verder houd ik van dansen, voetballen, piano spelen en uitgaan. Daarnaast ben ik gek op koken. Die hobby lijkt me een goede gelegenheid om Foodbag te testen.
Twee weken geleden bestelde ik Foodbag. Wat ideaal is bij Foodbag, is dat je geen verplichting hebt tot het nemen van een abonnement. Zo kan je dus eenmalig Foodbag proberen.
Normaal ben ik graag creatief met eten, maar tijdens dit Foodbag-avontuur volg ik de gekregen recepten. Eens kijken hoe dit me gaat bevallen!
Het openen van de Foodbag!
Vol verwachting begin ik aan mijn Foodbag-avontuur. Thuis zijn we met zijn drieën, dus heb ik voor drie personen besteld. De Foodbag wordt keurig binnen het tijdsschema geleverd dat ik heb aangegeven tijdens mijn bestelling. Tijd om de box te openen, spannend!
Dit is het dan, mijn Foodbag van binnen.
In een bijgeleverde brief raadt Foodbag me aan om de gerechten in een bepaalde volgorde klaar te maken, in verband met de versheid van bepaalde ingrediënten. Ook adviseren ze me om de ‘eerste keer Foodbag’ tips op de website te bekijken.
Hier ontdek ik dat het slim is om ingrediënten in je koelkast te sorteren, op basis van wat je als eerste en als laatste nodig hebt. Er staat dat als ik de gebruiksaanwijzing van de recepten volg, er helemaal niks mis kan gaan. Dat belooft!
Dag 1
Rigatoni pasta met worstjes in tomatensaus met selder, prei & wortel
Vol goede moed begin ik op dag 1 aan mijn eerste gerecht. Op het menu staat rigatoni pasta met worstjes in tomatensaus met selder, prei & wortel. Hoewel ik gek ben op pasta, zie ik de combinatie met worstjes, selder en wortel nog niet zo zitten.
Na het stipt volgen van mijn receptenkaart, kan gerecht 1 op tafel.
Ik ben positief verrast. Dit is lekkerder dan ik had verwacht. Een goed begin van de eerste dag Foodbag, op naar dag 2!
Dag 2
Ovenschotel met kip, krielpatatjes, paprika & spruitjes
Gisteren was ik nogal lang bezig met het gerecht bereiden. Hoewel de bereidingstijd 30-35 minuten aangaf, ben ik toch zeker wel een uur bezig geweest. Dat komt omdat er veel voorbereiding nodig was, namelijk het snijden van prei, wortels, ui, selder, tomaten, knoflook, basilicum en peterselie.
Vandaag staat er ovenschotel met kip, krielpatatjes, paprika en spruitjes op het menu. Het lijkt me erg lekker. De bereidingstijd is 45-50 minuten dus ik ben benieuwd of het me deze keer wel gaat lukken om me aan de bereidingstijd te houden.
Na flink doorwerken is het me net niet gelukt. Binnen 60 minuten heb ik dit prachtgerecht op tafel gekregen. Het ziet er niet alleen goed uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk.
Dag 3
Risotto met champignon, spinazie en asperges
Naar dit gerecht ben ik heel erg benieuwd. Ik moet de risotto namelijk met witte wijn klaarmaken. Ik heb nog nooit risotto in witte wijn geproefd, maar het lijkt me erg lekker.
Binnen 40 minuten staat het gerecht op tafel. Dat betekent dat het me vandaag is gelukt om binnen de bereidingstijd te blijven.
Het smaakt heerlijk en valt heel licht op de maag. Ideaal voor als je daarna nog gaat sporten. Zie hier het resultaat.
Dag 4
Zalm met een krokant korstje, gestoomde groenten & puree
Het is alweer de laatste dag van deze Foodbag en dat vind ik erg jammer. Nu nog maar even genieten van dit laatste gerecht. Ik maak de broccoli en boontjes schoon en ik kook de aardappelen. Mmm, lekker vers.
Met citroen en broodkruimels maak ik een mengsel voor over de zalm. Kruiden moet ik naar wens toevoegen en aangezien ik nog redelijk wat basilicum en peterselie over heb, meng ik dit er allemaal doorheen.
Op de foto zie je dat de krokante korst op de zalm door de kruiden een stuk groener is dan op het recept. De smaak is weer heerlijk en qua hoeveelheid is het ook goed, niet te veel en niet te weinig.
Geslaagd Foodbag-avontuur
Al met al vond ik mijn Foodbag-avontuur zeer geslaagd. Ik heb genoten van het heerlijke eten en ben positief verrast over de gerechten. Zelf had ik bepaalde combinaties ingrediënten nooit gemaakt, zoals worstjes met pasta, maar dit bleek toch beter te smaken dan verwacht.
Wat ik erg goed vind aan Foodbag, is de variatie in de recepten. Twee dagen vlees, één dag vis en één dag vegetarisch. Dit is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.
Gouden tip: Wil je zelf ook eens Foodbag proberen? Ontdek dan op Foodbag.be de recepten voor de komende week. Gebruik tijdens het bestellen de exclusieve voordeelcode van Goedkoop.be, dan krijg je €5 korting op een pakket naar keuze. Geldig tot en met 23 mei 2016.
Foodbag houdt rekening met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Voor mij persoonlijk kan ik zeggen dat ik geen enkele keer te veel of te weinig heb gegeten. Ben je echter een grote eter, eet je weinig overdag of heb je hele erge honger, dan is een soepje vooraf zeker een aanrader.
Wil je Foodbag zelf ook eens proberen? Ik zeg DOEN! Zeker leuk als je van koken houdt en graag nieuwe gerechten probeert. Op de website zie je van tevoren wat de recepten zijn voor de komende twee weken. Zo ontdek je vooraf al of de gerechten bij je passen.
Foodbag is relatief prijzig, namelijk €65 voor twee personen. Ben je met meer personen thuis, kan je ook kiezen voor een Foodbag voor drie (€79), vier (€89) of vijf (€103) personen. In verhouding daalt de prijs dan flink. Het voordeel is dat je Foodbag perfect eenmalig kan proberen, zonder aan een abonnement vast te zitten.
Heb je nog vragen over mijn ervaring met Foodbag? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag voor je. Je kan ze plaatsen in een reactie hieronder of mailen naar [email protected].