Je hebt drukke weken achter de rug en kunt niet wachten om er een paar dagen tussenuit te knijpen naar een warm land. Eén probleem: je bankrekening laat een verre vakantie niet toe. Maar moet dat echt een probleem zijn? Welnee, met slimme tips en tricks vind jij binnen no time een fijne vakantie voor een prikkie. Lees en leer!
Tip 1: Houd vluchten in de gaten
Ben je het niet gewend om vluchten te boeken? Houd dan voor een tijdje de vluchten naar je bestemming via verschillende airlines en websites in de gaten. Test bijvoorbeeld ook een je bestemming op verschillende dagen en maanden gedurende het jaar, zodat je een goed overzicht krijgt van hoeveel de vlucht ongeveer gaat kosten.
Daarnaast check je zo hoeveel tijd van tevoren jij je vlucht moet boeken om een goede prijs te krijgen. Intercontinentale vluchten kunnen het beste zo vroeg mogelijk geboekt worden, tot 6 weken van tevoren, of juist last minute. Voor Europese vluchten boek je het beste of een maand van tevoren, of ook last minute. Reis je in een rustige periode? Dan kunnen voornamelijk last minutes de perfecte oplossing zijn voor een goedkope vlucht!
We gebruiken je gegevens alleen om je onze nieuwsberichten te sturen. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.
Tip 2: Vluchtenscanners
Op het internet vind je ontzettend veel websites die je helpen met het zoeken naar de perfecte vlucht. Je vult bijvoorbeeld je vertrekplaats en je bestemming in, eventuele vertrekdata, en de vluchtenscanners doen de rest. Binnen luttele seconden heb jij helder op een rijtje welke airlines naar je bestemming vliegen, hoe lang de reis duurt en hoeveel de reis gaat kosten. Overigens hebben vluchtenscanners ook handige filters. Naast dat je je vluchten kunt sorteren op prijs, prijs-kwaliteitverhouding of snelheid, kun je vaak ook kijken of er goedkopere vliegvelden in de buurt zijn en kun je zien of er goedkopere dagen in de week zijn.
Tip 3: Zoek ongezien naar je vlucht
Iedereen die vluchten zoekt doet research naar prijzen voordat er echt een beslissing gemaakt wordt. En dat weten de marketeers ook. Prijzen van vluchten veranderen daarom elke dag, en ook gebaseerd op jouw IP-adres weten vluchtenzoekmachines of de prijs moet stijgen na frequente zoekacties op dezelfde vlucht. Laat daarom je IP-adres niet achter, en zoek al je vluchten anoniem. Hiervoor schakel je je browser in op privémodus of incognitomodus.
Heel wat touroperators bieden natuurlijk ook interessante pakketreizen aan, dat bespaart je een hoop tijd. Je hoeft niet zelf op zoek naar de voordeligste vliegtickets en het goedkoopste hotel, je kiest een handige pakketreis.
Tui heeft ongeveer het jaar rond scherpe last minutes vanaf €299. Ontdek het aanbod snel en boek voordelig!
Tip 4: Check de voorwaarden voor goedkope vliegtuigmaatschappijen
Heerlijk, je hebt een vlucht gevonden voor nog geen honderd euro. Dit kan een lucky shot zijn, maar het kan ook een aanwijzing zijn voor zeer slechte condities van de vliegtuigmaatschappij. Denk bijvoorbeeld aan weinig beenruimte, geen eten of drinken gedurende de reis, extra kosten die gauw hoog oplopen en een vliegveld dat ver buiten de stad ligt. Bereken of de vlucht nog wel echt zo goedkoop is als je alles waar je uiteindelijk gebruik van moet maken meerekent. Vraag jezelf ook af wat goed bij je reis past. Extra beenruimte is immers niet verkeerd voor een reis van vijf uur.
Tip 5: Kijk voor goedkope plekken in de buurt
Woon je tussen verschillende vliegvelden in of is de plek waar je moet zijn niet per se dicht bij één vliegveld? Kijk dan of andere vliegvelden in de buurt misschien niet veel goedkoper zijn. Voor een intercontinentale vlucht kan dit al gauw honderden euro’s schelen!
Zoek daarom uit welke vliegtuigmaatschappijen vanaf welke vliegvelden vertrekken, en voor welk werelddeel welk vliegveld goed geschikt is. KLM, en daarmee ook Schiphol, is erg geschikt om mee naar Amerika te vliegen. Maar wist je dat Düsseldorf vaak veel goedkoper is voor bijvoorbeeld Azië? Door een slimme vertrek- en aankomstplaats te kiezen heb jij sowieso een goedkopere vlucht in handen!