4 tips voor een goedkope maar goede kleerkast - Goedkoop.be

4 tips voor een goedkope maar goede kleerkast

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Als je voor een massieve eiken kleerkast gaat of een kleerkast op maat laat maken, moet je natuurlijk diep in je geldbuidel tasten. Toch hoeft dat echt niet altijd een verplichting te zijn. In sommige webwinkels vind je goedkope kleerkasten die je kant-en-klaar gebruikt, maar die je eventueel nog naar je hand kan zetten.

Daarnaast zijn er ook oplossingen voor creatievelingen of misschien kan je even binnenspringen in de lokale kringwinkel. Wij geven je enkele tips mee om goedkoop een goede kleerkast in huis te halen.

# 1. Aan de slag met een goedkope kleerkast

Er zijn heus wel goedkope kleerkasten te vinden, maar dan mag je natuurlijk geen maatwerkkast verwachten. Kijk uit naar een eenvoudige kledingkast zonder al te veel franjes en bijzonderheden. Je kan voor een goedkope kleerkast Collishop raadplegen, maar er zijn natuurlijk nog heel wat alternatieven denkbaar. Het belangrijkste is dat je nadien nog even de kleerkast naar je hand zet. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende kleerkasten tegen elkaar monteren om alsnog een mooie open kast te bekomen.

Het voordeel is dat dergelijke kleerkasten vaak zelf ineen te steken zijn, waardoor je niks hoeft uit te breken. Enkel eventjes het een en ander op maat zagen en missie geslaagd. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk aan de stevigheid van je kleerkast raakt. Door het een en ander aan de muur te bevestigen of profielen te monteren voorkom je problemen.

# 2. Koop je kleerkast tweedehands

In de kringloopwinkel of in een tweedehandswinkel is er altijd wel een goede kleerkast te vinden. Vaak is zo’n kleerkast niet meer in de beste staat, maar kan je het wel eenvoudig pimpen. Denk dan aan het vullen van putjes of gaatjes, het ontvetten, een goede grondverf aan te brengen en het vervolgens te verven in een kleur naar keuze. Verder heb je natuurlijk alle vrijheid en kan je perfect experimenteren met natuurlijke kleuren, felle kleuren of zachte kleuren.

# 3. Maak gebruik van ruimte tussen muren

Vaak stellen we veel eisen aan een kledingkast, maar hebben die eisen vooral betrekking op de uitstraling. Dan vraag je je misschien beter even af of je wel echt een dure kledingkast nodig hebt. Als je tussen twee muren werkt kan je hier perfect een schuifdeur voorzien. Achter de schuifdeur voorzie je vervolgens plankjes om shirts, broeken et cetera netjes op te bergen. Ook bijvoorbeeld rails met hangers ophangen is een optie. Je kan zelfs gewoon een stoffen kledingkast plaatsen. Lekker goedkoop maar toch stijlvol verstopt.

# 4. Monteer zelf je kledingkast

We haalden het eerder al aan: een goedkope kledingkast is er vaak een die je zelf moet monteren en daar hoeft niks mis mee te zijn. Je hoeft er niet eens een handige Harry voor te zijn want de kledingkasten komen met een handleiding en een stappenplan dat je zelfs met twee linkerhanden volgt. Vaak is zo’n kledingkast ook nog eens lichter waardoor je geen verhuislift nodig hebt om het naar de tweede verdieping te brengen. Houd wel altijd goed de handleiding bij. Zo kan je het later nog demonteren en verplaatsen als je zou verhuizen.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.