Cadeautjes geven en krijgen tijdens de feestdagen is elk jaar weer leuk en gezellig. Vol spanning en ongeduld kijk je hard uit naar het moment waarop je jouw pakje mag openscheuren. En dan, wat zie je dan? Een collectie tophits van in de tijd van je bomma of nog erger, een sleutel zodat je naast jouw schoonmoeder kan gaan wonen.
Zodra het tijd is voor de feestdagen, duiken ook de foute cadeaus op. Maar hoe kan je het beste reageren om niemand te kwetsen en wat moet je doen met foute cadeaus? Goedkoop.be helpt je uit de nood.
Reacties: slecht, slechter, slechtst
Wanneer je een fout cadeau krijgt, is het heel moeilijk de gepaste reactie te geven. In de eerste plaats ben je zelf te geshockeerd om iets te bedenken zodat je de persoon die het pakje gegeven heeft, niet te hard kwetst. Toch zal je snel met iets moeten komen.
Eerlijk duurt het langst
Zoals je oma vroeger altijd zei, eerlijk duurt het langst en dat is wel waar. Als je begint te liegen en een geschenk opvallend begint op te hemelen, kan de schenker dat doorhebben. Wat zal die ervan denken als je het cadeau nooit gebruikt, aandoet of als het niet op jouw kast staat te schitteren? En je kan met een nog groter probleem zitten, want wie weet krijg je volgend jaar wel net hetzelfde cadeau door jouw ‘positieve’ reactie.
De boodschap is dus om zo eerlijk mogelijk te zijn, ook al is dat niet eenvoudig. Wie weet had de schenker er gewoon echt geen idee van met wat hij jou een plezier kon doen? Bedank hem dan ook vooral voor het gebaar. Wees kort en bondig en blijf positief en hoffelijk, een gegeven paard kijkt men namelijk niet in de bek.
Wegschenken: waar, wie, hoe?
Als je het krijgen van het cadeau zelf al hebt overleefd, ben je al ver geraakt. Natuurlijk zit je er daarna nog wel mee opgescheept. Als je er echt niets mee kan doen, kan je er beter geen kostbare ruimte in jouw kast aan verliezen. Weggooien dan maar? Dacht het niet! Jouw geweten zal het niet aankunnen om het cadeautje in de vuilbak te gooien. Er blijft dan nog maar één nobele oplossing over: het pakje wegschenken.
Spullenhulp en de tweedehandswinkel zullen blij zijn
Heb jij al eens van spullenhulp of de tweedehandswinkel gehoord? Daar kan je met al jouw spullen terecht om ze een tweede leven te geven. Zo kan je er iemand anders gelukkig mee maken, want wat voor jou een ongelooflijke fout lijkt, is voor iemand anders misschien wel het droomgeschenk.
Let wel op, want de sfeer kan heel ongezellig worden als de gever van jouw cadeau een bezoekje brengt aan de tweedehandswinkel. Bij het zien van die zelfgebreide trui, kom jij zeker in een vervelende situatie terecht…
Kosten besparen en hergebruiken
Foute cadeautjes terug inpakken en zelf cadeau doen aan iemand, is best een goedkope en effectieve methode om ervan af te geraken. Als je goed onthoudt van wie je het geschenk hebt gekregen, kom je doorgaans niet in de problemen komen.
In het ergste geval kreeg jij ook al een doorgegeven cadeau en komt het zo terug bij de oorspronkelijke schenker. Dus opletten geblazen als je deze methode gebruikt om een fout geschenk van de hand te doen.
Internet helpt jou van het foute cadeau af
Waarom zou je niet proberen om geld te verdienen aan foute geschenken? Je maakt een profiel aan op 2dehands.be en je bent vertrokken! Dankzij het internet wordt het allemaal heel eenvoudig. Er bestaan tegenwoordig zelfs websites en Facebookpagina's, speciaal gemaakt om mensen van foute geschenken af te helpen, zoals foutgeschenk.be.
Hier is vanzelfsprekend ook een keerzijde aan verbonden, want als de gever op de hoogte is van jouw account op 2dehands.be, zal hij het snel ontdekken dat je zijn geschenk wilt verkopen.
Wat deed jij als je een fout cadeau kreeg?